06 februari 2022

Spoedconsult neuroloog

De neurologen worden al enige tijd geconfronteerd met veel patiƫnten en een beperkte capaciteit. Dit resulteert helaas in een forse toegangstijd. Ook krijgen de neurologen dagelijks zeer veel telefoontjes van huisartsen, vooral 's middags. Om het voor de spoedneuroloog behapbaar te houden wordt tijdelijk de volgende werkwijze gevolgd:

  • Is er sprake van spoed waarvoor direct of binnen 48 uur actie nodig is? Dan wordt u altijd doorverbonden met de spoedneuroloog;
  • Wilt u overleggen over minder spoedeisende zaken in de middag? Dan wordt u niet meer verbonden met de neuroloog en wordt u gevraagd uw vraag te stellen via VIP Live. Deze wordt binnen 2 werkdagen beantwoord;
  • Is uw vraag niet geschikt voor VIP Live of heeft u de technische mogelijkheid niet? Het secretariaat noteert uw naam en 06-nummer en wordt u later op de dag teruggebeld. U kunt ook mailen naar intercollegiaaloverlegneuroloog@mzh.nl.


De neurologen hopen dat zij en u hiermee de patiĆ«ntenzorg op een verantwoorde en veilige wijze kunnen blijven bieden. Zij zullen deze werkwijze na 2 maanden evalueren en nemen uw ervaringen graag mee  (c.reker@mzh.nl). Tegelijkertijd werken zij aan een structurele oplossing voor de lange toegangstijd.



Terug naar het nieuwsoverzicht