16 december 2020

Minder geplande operaties om zorg te verlichten

Ook het Martini Ziekenhuis heeft te maken met een grote druk op de zorg. Om de druk op het personeel te verlichten is de zorg sinds 16 december verder afgeschaald. Dat betekent dat er minder geplande operaties worden uitgevoerd.

Ton Tiebosch, lid van de Raad van Bestuur: ‘De zorg voor coronapatiënten is intensief en vraagt veel van onze artsen en verpleegkundigen. Landelijk wordt de COVID zorg nu verder opgeschaald. We willen ons personeel zoveel mogelijk ondersteunen’. Dat betekent dat een deel van de geplande operaties helaas moet worden afgezegd. Tiebosch: ‘We kijken per dag hoeveel ruimte er is voor geplande operaties. De spoedzorg en zorg voor patiënten met kanker gaan wél door. Ook geplande bezoeken aan onze poliklinieken gaan zoveel mogelijk door, digitaal of in het ziekenhuis, zodat we de ernst van de klachten van patiënten zo zorgvuldig mogelijk kunnen blijven beoordelen’.

Patiënten kunnen het ziekenhuis veilig bezoeken, wij nemen alle maatregelen in acht. We hopen dat de landelijke lockdown voldoende is om de zorg te ontlasten, zodat we in het nieuwe jaar weer meer geplande operaties kunnen uitvoeren. 



Terug naar het nieuwsoverzicht