08 december 2020

Nieuwe Voorzitter Vereniging Medische Staf

De Vereniging Medische Staf van het Martini Ziekenhuis heeft sinds deze week een nieuwe voorzitter: gynaecoloog Robert Hakvoort neemt het stokje over van longarts Henk Kramer.

De Vereniging Medische Staf bestaat uit medisch specialisten die werkzaam zijn in het Martini Ziekenhuis. Als voorzitter van de Medische Staf is Robert Hakvoort vertegenwoordigd in de Bestuursraad; dat is het overlegorgaan waarin de Medische Staf en de Raad van Bestuur strategische ontwikkelingen afstemmen.

Bestuurlijke ervaring

Robert Hakvoort is opgeleid in Amsterdam en Haarlem. In Haarlem en Hoofddorp heeft hij de eerste tien jaar van zijn loopbaan gewerkt. In die tijd is hij gepromoveerd op mictiestoornissen na bekkenbodemchirurgie en subspecialist Urogynaecologie geworden. Verder is hij secretaris geweest van het bestuur van de Nederlandse Vereniging voor Obstetrie & Gynaecologie (NVOG). In 2016 maakte hij de overstap naar het Martini Ziekenhuis.

Vliegende start

De nieuwe voorzitter krijgt een ‘vliegende start’ nu het ziekenhuis te maken heeft met de COVID-19 crisis. Robert Hakvoort: ‘De COVID-pandemie is voor het hele ziekenhuis een zware belasting. Met de sterke Medische Staf die ik mag vertegenwoordigen, draag ik er graag aan bij dat we in deze periode de noodzakelijke zorg kunnen blijven bieden. Uiteraard hopen we gauw weer in rustiger vaarwater te komen, zodat we onze aandacht kunnen richten op de ambities van het ziekenhuis om met de beste zorg een sterke regionale positie te behouden. Daarvoor is goede samenwerking, zowel intern als extern, ontzettend belangrijk.’



Terug naar het nieuwsoverzicht