15 april 2022

Santeon ziekenhuizen werken samen aan digitale oplossing voor integrale zorg thuis en in het ziekenhuis

De Santeon ziekenhuizen slaan de handen ineen om samen zorg te digitaliseren. Samen bieden de ziekenhuizen patiënten straks een digitale voordeur waar zij terecht kunnen voor hybride zorg: digitaal en in de thuissetting als het kan, fysiek in het ziekenhuis als het nodig is.


Het doel van het digitale zorgplatform is het verbeteren van de toegankelijkheid en de betaalbaarheid van zorg. Door krachten en initiatieven te bundelen wil Santeon één landelijk platform bieden met 24/7 dienstverlening. In het vakblad ICT&Health van 15 april 2022 schrijft redacteur Ron Smeets over dit initiatief.

André Postema, bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis: ‘Gebruik maken van digitalisering in de zorg is noodzakelijk om de zorg ook in de toekomst toegankelijk en betaalbaar te houden. Patiënten verwachten dat ook van ons. De gezamenlijk ontwikkeling van een digitaal zorgplatform is een goed voorbeeld van hoe de Santeon ziekenhuizen de krachten bundelen om de zorg te verbeteren. Door hier nu samen in te investeren zetten we belangrijke stappen voor de toekomst.’’


Lees het artikel in het vakblad ICT Health over dit initiatief
Terug naar het nieuwsoverzicht