06 september 2022

André Postema vertrekt als bestuursvoorzitter

André Postema vertrekt per 1 december als bestuursvoorzitter van het Martini Ziekenhuis. Hij wordt bestuurslid bij Zuyd Hogeschool in Limburg. De reden van zijn vertrek is dat André graag terug wil naar het onderwijs en weer bij zijn gezin in Maastricht wil wonen. De Raad van Toezicht en het Martini Management Team betreuren het onverwachte vertrek van André, maar respecteren zijn besluit. De Raad van Toezicht beraadt zich op zijn opvolging.

André Postema: ‘Het ziekenhuis en alle daaraan verbonden collega’s en relaties hebben mij iedere dag geïnspireerd, uitgedaagd, gesteund. Ik heb het Martini Ziekenhuis eerder het meest mensgerichte ziekenhuis van Nederland genoemd. En dan ook nog eens nuchter, eerlijk, hard werkend, alles voor de patiënt en diens naasten. De afgelopen jaren heb ik de gedrevenheid en veerkracht van #teammartini gezien en bovenal het vakmanschap en de uitstekende kwaliteit van zorg. Niet voor niks is het ziekenhuis onlangs met vlag en wimpel geslaagd voor de vierjaarlijkse Qmentum-audit. Het is een ziekenhuis om trots op te zijn! Ik laat het Martini Ziekenhuis achter in het vertrouwen dat jullie als #teammartini de ingezette koers succesvol voortzetten.’

Jan de Jeu, voorzitter van de Raad van Toezicht: ‘Wij bedanken André voor zijn inzet en de strategische koers die hij met KIJK Martini 2024 in gang heeft gezet. Ook voor de manier waarop hij de verbinding met de partners in de regio en binnen Santeon heeft gerealiseerd, zijn wij hem heel erkentelijk. Daarbij denken wij aan het Akkoord van Groningen en Santeon Thuis. We beraden ons samen met bestuursleden Ton Tiebosch en Tamara Kroll over zijn opvolging. Tot 1 december blijft André actief in zijn rol als bestuursvoorzitter.’


Terug naar het nieuwsoverzicht