18 juli 2024

Lange toegangstijd Neurologie

Zoals u wellicht heeft vernomen is er op dit moment een lange toegangstijd voor een regulier consult Neurologie. Dit komt enerzijds door toename van het aantal verwijzingen en anderzijds vooralsnog door een tekort aan neurologen om aan de vraag te voldoen.

Alle verwijzingen worden door de neurologen beoordeeld en ingepland op basis van urgentie. Als de neuroloog de verwijzing als regulier heeft getrieerd, dan geldt de aangegeven wachttijd in ZorgDomein. Deze wachttijd wordt wekelijks bekeken en geactualiseerd.
Vanwege de grote toestroom kunnen we patiënten van buiten het verzorgingsgebied niet helpen. Het betreft onder andere patiënten uit (de omgeving van) Assen, Delfzijl, Stadskanaal en Winschoten.
 
Mocht de patiënt eerder gezien willen worden dan is verwijzing naar een ander ziekenhuis een optie, eventueel met wachtlijstbemiddeling door de verzekeraar. We willen u vragen om hier bij het aanmaken van een verwijzing rekening mee te houden.

Vanaf januari 2025 vindt uitbreiding van de neurologie plaats, waardoor meer ruimte ontstaat om patiënten in te plannen. 


Terug naar het nieuwsoverzicht