Nascholing

Evidence Based Practice in uitvoering (1 dag)

Evidence-based practice (EBP) is het expliciet en afgewogen toepassen van de resultaten van goed wetenschappelijk onderzoek in de klinische praktijk.

Evidence-based practice (EBP) is het expliciet en afgewogen toepassen van de resultaten van goed wetenschappelijk onderzoek in de klinische praktijk.
Met een team collega’s ga je een vraag opstellen over een klinische onzekerheid die je ervaart over één van de door de docenten aangeboden casuïstieken. Dit doe je middels het formuleren van de juiste en beantwoordbare vragen bij klinische problemen. Door middel van PICO’s (P=patiënt of probleem, I=interventie, C=vergelijking, O= uitkomst) leer je een goede afbakening te maken van wat je wil gaan onderzoeken. De vraag die je vaststelt ga je uitwerken met de PICO-structuur, je gaat er ‘zoektermen’ voor vinden en ontdekken hoe je daarmee werkt in PubMed.
Aansluitend word je uitgenodigd om het mini-symposium bij te wonen waar de studenten van de reguliere EBP opleiding hun leeruitkomsten presenteren.
Na afloop van de cursus is de deelnemer zelfstandig in staat tot:
- het opstellen van een goed geformuleerde, beantwoordbare vraag
- het opzoeken van de meest geschikte literatuur (evidence) om dergelijke vragen te beantwoorden;
Door deelname aan het college werk je aan de CanMeds-rol ‘Kennis en wetenschap’: ‘de verpleegkundige past evidence based practice toe in de dagelijkse beroepspraktijk.’ 

Accreditatie

Accreditatie is toegekend met 6 punten (V&VN).

Doelgroep

Zorgverleners met affiniteit voor EBP.

Kosten

De kosten per deelnemer zijn € 175,00 inclusief lunch, vrij van BTW


Inlichtingen

Martini Academie, tel. 050-524 6039; mail: martiniwijzer@mzh.nl